Általános üzleti feltételek

TURER s.r.o. általános üzleti feltételei

1.Általános szállítási feltételek

Az árut az “olcsocsomagtar­to.hu” honlapon keresztül rendeli,E-mailen vagy telefonon keresztül. Telefonos megrendelés esetén visszaküldés nem reklamálható A megrendelt árut,(ha raktáron van) a megrendelést követő napon kiszállítjuk,hacsak nem állapodtunk meg másképp a vásárlóval.Olyan termék esetén,amelyik nincs raktáron,az ügyfelet telefonon vagy faxon keresztül értesítjük a szállítás időpontjáról. A kiszállítás a Bratislava,Stará Vajnorská 37 címről történik. Az áruk szállítása, az elérhetőségük szerint a vevő felelősségére és kockázatára történik.

Az árutért személyesen is eljöhet,minden munkanapon 8:00-tól 17:00-ig

A megrendelt és kézbesített árut nem lehet a vevő egyoldalú akaratánál fogva,visszaküldeni vagy lecserélni A terméken levő címkéket tilos megrongálni és torzítani és aztán a megrongált és manipulált terméket tovább értékesíteni.

A vonóhorgok alapvetően 7-pólusos elektorszettel vannak ellátva,melynek ára hozzá adódik a vonóhorog árához. CanBus-os és Check Controlos elektorszettek külön rendelhetőek. A tetőcsomagtartók csak mint teljes szett szállíthatók,magyar vagy képes szerelési utasítással.

A vásárló kötelessége a csomag átvétele után ezt ellenőrizni, ellenőrizni hogy kompletten és sérülésmentesen kapta meg a csomagot, hogy máris lehessen ezt reklamálni és kitölteni a szállító kárjegyzőkönyvét.
Abban az esetben, ha nem fogja leellenőrizni a csomagot, reklamációs eljárás a későbiekben nem lehetséges.

Elállás az adásvételi szerződéstől a vevő által

A vevőnek,aki a jogszabályok keretén belül nem a saját magánvállalkozói érdekei végett vásárolja a terméke.jogában áll felmondani a vételi szerződést az átvételtől számított 14 naptári napon belül a megkötött szerződéstől indoklás nélkül elállhat. A vásárló az elállási jogát megtalálja a http://www.olcsocsomagtarto.hu/…tetelek.html

Eljárás az szerződés lemondása esetén

Abban az esetben ha a szerződést törlik az érvényességétől kezdve,akkor a szolgáltató a vevőnek és a vevő a szolgáltatónak visszaadja vagy megtéríti a kölcsönösen elfogadott feltételeket.

Az ügyfél visszaléphet a szerződéstől úgy, hogy erről értesíti a szolgáltatót elektronikusan az e-mail info@olcsocsomagtarto.hu címre.

Szerződés bontás esetén szükséges megadni a megrendelési számot és a vételi dátumot és felmutatni az eredeti vásárlási bizonylatot, E dokumentumok nélkül a reklamáció érvénytelen!

Ha az ügyfél már megkapta és átvette az árut,akkor az árut visszaküldheti a szolgáltató működési helyére,ahol a szolgáltató azonnal ellenőrzi a visszaküldött termék állapotát. Abban az esetben ha az árut a szolgáltató nem kifogástalan állapotban és nem eredeti csomagolásban kapja vissza,a vevő köteles megtéríteni a keletkező károkat és az áru újra forgalmazhatóvá tevésével járó költségeket ( pl. hiányzó alkatrészek, sérült áru stb.).

A vételi szerződés felmondása esetén a vállalkozó köteles az ügyfélnek visszafizetni a vételárat vagy annak egy részét.

Az árut ajánlva és bebiztosítva küldje vissza,mivel hogy nem garantálhatjuk az áru postai úton való kézbesítését.Az árut ne küldje utánvételre.

Tilos az árun levő címkét rongálni vagy eltorzítani és ezt az árut ilyen állapotban értékesíteni.

A "www.olcsocso­magtarto.hu honlapon keresztül történő megrendelés esetén a megrendelő elfogadja az általános üzleti feltételeket.
 

Szerződés felmondása indok megadása nélkül

Internetes vásárlás esetén a terméket fizikailag nem tudja megnézni se kipróbálni. Ezért, mint fogyasztónak joga van felmondani a szerződést az Online Shop-on keresztül. A fogyasztói védelmi törvény értelmében a kézbesítés idejétől számítva, 14 naptári nap áll a rendelkezésére, hogy a terméket visszaküldje.

 • Az eladó kizárólag a nem használt, nem felszerelt álapotú vásárolt terméket vásárolja viszza! A felszerlet vonóhrog már tovább nem forgalmazható!!!
 • Abban az esetben,ha a terméket vissza szeretné küldeni,kérjük e-mailben értesítsen minket.
 • Töltse ki és a csomagba csatolja visszaküldésről ezt a nyomtatványt. Megjegyzés rovatba írja meg, hogy megszünteti a szerződést a jogszabályban meghatározott határidőn belül, írja be az áru nevét, mi volt az ára és adja meg számlaszámát, hogy az kifizetett összeget visszatudjuk téríteni. Ügyeljen arra,hogy nevét és teljes lakcímét helyesen adja meg. Javasoljuk ,a számla másolatát mellékelje.
  Kérjük vásárlóinkat, hogy ügyeljenek oda, hogy a visszatérő csomagba benne legyen a nyomtatvány, vagy hasonló kísérő levél. Anélkül raktárunkban nem tudják beazonosítani a csomag származását.
   
 • A terméket ajánlva (levéllel együtt) olyan állapotban amilyenben átvette – teljes és nem használt állapotban és sértetlen eredeti csomagolásban- küldje vissza. Ajánlott a küldeményt bebiztosítani. A vásárló a terméket utánvétes csomagként nem küldheti vissza. Visszaküldés költségeit a vásárló köteles viselni.
 • 14 naptári napon belül a pénzt visszautaljuk számlájára.

Áru visszaszállítása

Rossz rendelés, a hiba a vásárló oldalán
 

Az áru használható,
felszerelhető
, de
nem teljesíti elképzeléseimet


 

A visszaszállítás költségei a vásárlót terhelik. A visszaszállí­tásnak 2 (kettő) lehetősége van:

1. A megrendelt árut a vásárló küldi el telephelyünk címére. Figyelem: a csomagot ne küldje utánvéttel. Utánvét esetén a csomagot nem vesszük át!

2. Írásbeli (emailes) egyeztetés után, írásban megerősített rendelést követően, társaságunk megrendelheti a DPD/GLS futárját.

 • A csomagot fóliába, vagy más csomagoló papírba csomagolja be, hogy a eredeti csomagoláson ne legyen ragasztva semmi ( címke, más ragasztószalag) , – abban az esetben, ha ezt nem történik meg, az eredeti doboz beszerzési költségeit vásárlóra hárítjuk át!
 • A csomagot úgy csomagolja be, hogy útközbe ne sérüljön meg. Cégünk nem felel a keletkezet károkért a csomag visszaszállítá­sa során.
 • Töltse ki, nyomtassa ki a reklamációs / visszaküldési nyomtatványt. (itt lehet letölteni)
  Ha nincs lehetősége kinyomtatni, mentse le a nyomtatvány másolatát, és küldje el emailben, vagy olvashatóan írjon más kísérő levelet, ahol megtalálható lesz mindegyik mező (szükséges információ) a nyomtatványból
  Nyomtatvány vagy más kísérlő levél nélkül a reklamációs eljárást nem kezdjük el! 
 • Abban az esetben, ha tudatába van, hogy a visszaküldendő tárgyat sérülten küldi el, ezt tudassa velünk! Fényképezze le, és ezt küldje el e-mailben.

 • ·         Általunk rendelt visszaküldés (futárszolgálat rendelése) díja:
  6000 FT ( csomagtartó vagy max. 15 kg-ig)
  10 000 FT ( vonóhorog, vagy más termék 15kg -felett )
   

 • Visszaszállítás esetén, ezt írásban kell rendelni !!!
  E-mialbe szerepeljen:  név, pontos cím (komplett cím), ahol felveszi a csomagot a futár , telefonszám  és a felvétel lehetséges dátuma ( 13:00-ig visszaigazolás esetén), következő munkanapra tudjuk rendelni a futárt.
  Abban az esetben, ha valamelyik adat hiányos lesz, és a futár amiatt nem tudja felvenni a csomagot, a következő felvétel még egyszer számlázva lesz ! ( 2× fizetett visszaszállítás)
 • Visszaszállítás díját számlázáskor a termék árából fogjuk levonni
   

Hiba az eladó oldalán

A visszaszállítás költségei az eladót terhelik.

1. Írásbeli (emailes) egyeztetés után, írásban megerősített rendelést követően, társaságunk megrendelheti a DPD/GLS futárját.
 

 • A csomagot fóliába, vagy más csomagoló papírba csomagolja be, hogy a eredeti csomagoláson ne legyen ragasztva semmi ( címke, más ragasztószalag) , – abban az esetben, ha ezt nem történik meg, az eredeti doboz beszerzési költségeit vásárlóra hárítjuk át!
 • A csomagot úgy csomagolja be, hogy útközbe ne sérüljön meg. Cégünk nem felel a keletkezet károkért a csomag visszaszállítása során.
   
 • Töltse ki, nyomtassa ki a reklamációs / visszaküldési nyomtatványt. (itt lehet letölteni)
  Ha nincs lehetősége kinyomtatni, mentse le a nyomtatvány másolatát, és küldje el emailben, vagy olvashatóan írjon más kísérő levelet, ahol megtalálható lesz mindegyik mező (szükséges információ) a nyomtatványból
  Nyomtatvány vagy más kísérlő levél nélkül a reklamációs eljárást nem kezdjük el!
   
 • Visszaszállítás esetén, ezt írásban kell rendelni !!!
  E-mialbe szerepeljen:  név, pontos cím (komplett cím), ahol felveszi a csomagot a futár , telefonszám  és a felvétel lehetséges dátuma ( 13:00-ig visszaigazolás esetén), következő munkanapra tudjuk rendelni a futárt.
   

 

2.Díjszabási feltételek

A kiskereskedői árak már tartalmazzák az áfát , ez nem tartalmazza a szállítási költségeket és a eladó által megadott árlista szerint változhat és ezek érvényesek a szállítás időpontjáig és az eladó előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak­.A kereskedő az eladási árakból nem nyújt további kedvezményeket. Abban az esetben, ha megnő az eladó alapköltség (pl. beszerzési ár, az adókulcsok, szállítási díjak, valuta árfolyam),az eladó jogosult a megállapított áremelésre.Abban az esetben, ha van előleg,ez az összeg beleszámítódik a vételárba.

3. Fizetési feltételek

A fizetés történhet készpénzben, utánvétellel vagy banki átutalással előre. Kiskereskedők határozatlan futamidejű számlára nem fizethetnek. Céges számlaigényüket kérjük, hogy jelezzék előre, mivel ezen számlák kiállításához szükségünk van az Önök adószámára és a cégük ellenőrzésére is (adószámuk érvényességének az ellenőrzésére a központi adatbázisban).

4. Kizárólagos tulajdon

Eladó a termékre fenntartja tulajdonjogát mindaddig, amíg a termék kifizetésre nem kerül a vevő által, beleértve a járulékos költségeket is.A leszállítást követően keletkezett kár a vevőre hárul.

5. Jótállás

A vevő köteles a kézbesítésnél ellenőrizni az áru állapotát!!Kár vagy hiányzó alkatrész esetén a vevő kitölti a futárnál levő szállítási nyomtatványt és ezt a megerősítés érdekében ajánlva elküldi a szállítótársa­ságnak. A vevő köteles elküldeni a felül említett ajánlott levélmásolatát az eladónak.A kéz­besítési reklamáció csak akkor fogadható el, ha ezt a vevö írásos formában és a kézbesítés után 5 napon belül teszi meg.

Nem megfelelő használat,túl­terhelés eredményeként keletkezett károkért a vevö nem vállal felelőseget. Vevő köteles a felhasználót ezekről a feltételekről tájékoztatni. A terméken történő, gyártó által nem jóváhagyott változtatások eredményeként keletkezett károkért az eladó nem vállal felelőseget.

A kártérítés csak az adásvételi szerződésben szereplő termékre vonatkozik.

Az összes általunk szállított alkatrészt,amelyek a szereléshez nélkülözhetetle­nek,figyelmesen ellenőrizze le.A vonóhorog csak a meghatározott gépkocsikon használható.

Felszerelt vonóhorgot vagy tetőcsomagtartótt nem lehetséges visszaadni.Termék visszaadása csak közös megegyezés alapján lehetséges, ,a szállítási költségeket a vevő állja. Ilyen esetben a vevőnek jogában áll kezelési költséget kérnie,melynek értéke 10% A termék árából. Jótállási idő 24 hónap.

6. Adatkezelés

A személyes adatok feldolgozására vonatkozó információk

TURER s.r.o. , székhelye: Stará Vajnorska 37, 83104 Bratislava, ID 44214901 foglal­kozik az Ön által benyújtott személyes adatok védelmével. Fontos, hogy tudják, hogy az Ön által megadott személyes adatokat a 2016/679 / EU rendelet és a 18/2018. Számú személyes adatok védelmével kapcsolatos felelősségteljes, átlátható módon dolgozták fel. Ön jogosult arra, hogy információt kérjen a rögzített személyes adatokról, javításukról vagy törlésükről, amennyiben azt Ön beleegyezése alapján adja meg. Automatizált feldolgozás esetén Önnek joga van az adatok hordozhatóságához, és nem kizárólag a határozat alapján alapul. A személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos bármilyen kérdése és kérelme esetén írásban kapcsolatba léphet velünk a cég székhelyén.

Személyes adatok biztosítása

TURER s.r.o. gondoskodik az Ön által megadott személyes adatok biztonságáról. Megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hoztunk az adatok védelmére, figyelembe véve a feldolgozás fontosságát. Az illetéktelen személyek nem férhetnek hozzá személyes adataival, amelyeket Öntől szereztünk, és mi nem adjuk át beleegyezésünk nélkül más jogalanyoknak további feldolgozásra, kivéve, ha ezt a törvény előírja, vagy jogi érdekünk védelme.

Az információhoz való jog

Joga van megkérni a TURER s.r.o. milyen személyes adatokat, milyen mértékben és milyen célból dolgozunk Önről. Ezen információkat 30 napon belül, rendkívüli időpontokban, legkésőbb 90 napon belül ingyen nyújtjuk. Kivételes esetekben előzetesen tájékoztatjuk Önt az idő meghosszabbítá­sáról. Ha az Ön által gyűjtött adatokról értesítést igényel, először meg kell győződnünk arról, hogy Ön az a személy, akinek ez az információ tartozik. Kérésére tehát elegendő személyazonosságot biztosítson személye számára. Szükség esetén jogunk van arra, hogy további információkat kérjenek az Ön azonosításához, mielőtt átadjuk Önnek a feldolgozott személyes adatokat.

Jogunk van az ésszerűen elutasítani az indokolatlan, vagy nem megfelelő tájékoztatási követelményeket, és ésszerűtlen erőfeszítést igényelnek, vagy azokat nehezen lehet megszerezni (jellemzően biztonsági rendszerekből, archív anyagokból stb.).

Adatátviteli jog

Önnek joga van ahhoz, hogy strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában megkaphassa az Önről rögzített személyes adatait. A kérelem alapján ezek az adatok átadhatók egy másik üzemeltetőnek.

Adatfrissítés, helyes javítás

Mivel a személyes adatok idővel változhatnak (például a Vezetéknév megváltoztatása), örömmel vesszük, ha tájékoztatna, hogy személyes adatai megváltoztak, hogy adatai aktuálisak legyenek, hogy ne történjenek felesleges hibák. A változás adatok beadása szükséges ahhoz, hogy megfelelően elvégezhessük működésünket.

Ez szintén befolyásolja a személyes adatok helyesbítéséhez való jogát. Ha úgy találja, hogy adataink nem aktuálisak, jogában áll korrekciót kérni.

Ellenvetés

Ha úgy gondolja, hogy az Ön személyes adatait nem dolgozzuk fel SVK és Európai Unió érvényes jogszabályai szerint, akkor Önnek jogában áll ellenvetést emelni, ellenőrizni fogjuk a kérelem jogosultságát. Az ellent´vetés idején a személyes adatok feldolgozása mindaddig korlátozott lesz, amíg ellenőrzik, hogy ellenvetése jogszerűségét. Azt is tájékoztatjuk Önöket arról, hogy jogában áll az Ön személyes adatfeldolgozását a megfelelő Személyes Adatvédelmi Hatóságnál a következő címen:

Személyi adatvédelmi hivatal

Borderline 12

820 07 Bratislava 27

Slovakia

A feldolgozás korlátozásának joga

Önnek joga van korlátozni személyes adatainak feldolgozását, ha úgy véli, hogy az ilyen nyilvántartások nem pontosak, vagy jogellenesen feldolgozzuk azokat, továbbá ha úgy gondolja, hogy ezek feldolgozásához már nincs szükségünk ilyen adatokra.

A törlési jog

Ha valaha engedélyt adott a személyes adatok feldolgozására (például a hírlevél e-mail címére), akkor bármikor visszavonhatja a jogát, és olyan adatokkal rendelkezünk, amelyeket kizárólag a beleegyezésed alapján dolgoztunk fel. A lemondási jog nem vonatkozik a szerződéses teljesítési kötelezettségek, jogos indokok vagy jogos érdekek alapján feldolgozott adatokra. Ha egyes adatainkat olyan biztonsági rendszerekben tárolja, amelyek automatikusan biztosítják az összes rendszerünk rugalmasságát, és teljesítik az adatvesztés-védelmi funkciót a balesetek esetén, akkor nem a legjobb, ha törölni ezeket az adatokat a mentési rendszerektől, és gyakran nem technikailag megvalósítható. De ezek az adatok már nem aktív feldolgozásra kerülnek, és nem használhatók tovább feldolgozási célokra.

Hogyan tud kapcsolatba lépni velünk

E-mail címe info@olcsocsomagtarto.hu vagy cégünk székhelye az Ön adatvédelmi kérdéseivel is kapcsolatba léphet:

TURER s.r.o., Stará Vajnorská 37, 83104 Bratislava, Slovakia

TURER s.r.o. személyes adatvédelmi hatóságot (DPO) használ fel a feldolgozott személyes adatok felügyeletének és ellenőrzésének fokozására.

A DPO elérhetősége: Ladislav Fodor, e-mail: info@olcsocsomagtarto.hu

Webhelyek – Protokollok Fájlok

Ha belépsz weboldalunkra és tekintheted meg, feldolgozzuk a következő naplófájlokat, és tároljuk azokat a szervereinken. Az általunk tárolt adatok magukban foglalják:

 • Az IP-címed
 • A megtekintett webhely
 • Response Code http
 • A böngésző azonosítása

Ezeket az információkat legfeljebb egy évig dolgozzuk fel, és csak jogi védelem céljából.

Sütik – Cookie:

Amikor meglátogatja webhelyünket, tájékoztatjuk Önt arról, hogy a technológiát a cookie-adatok gyűjtésére és tárolására használjuk az eszközön. A cookie-k kicsi szövegfájlok, amelyeket nem küldenek bárhová, eltávolíthatja ezeket a fájlokat a böngészőből, vagy teljesen letilthatja őket. A cookie-k nem gyűjtenek személyes adatokat, de ezek nélkül a fájlok nem tudják biztosítani a webhely teljes funkcionalitását.

Elemzés és statisztika

A weboldalakat elemző szolgáltatások segítségével, figyelemmel kísérjük és elemezzük. A szolgáltatással elemzett adatok egyike sem személyes adatai. Ezzel a szolgáltatással felderítjük a forgalmi és földrajzi adatokat, a böngészőinfor­mációkat és az operációs rendszert, amelyről internetes oldalunkon keresztül jut el. Minden információt marketing célokra használunk fel, hogy tovább javítsuk a weboldalakat és a tartalmakat, valamint jogi védelem céljából.

Hírek küldése e-mailben

Ha érdeklődni szeretne a TURER hírlevél ajánlatairól e-mailen keresztül, melyet megad és beleegyezik az Ön e-mail címének használatához, kizárólag e célból feldolgozhatjuk ezt az e-mailt. TURER s.r.o. nem nyújtja be az e-mail címet más tantárgyaknak. Abban az esetben, ha a jövőben úgy dönt, hogy a TURER s.r.o. Ön nem szeretne e-mailt kapni e célból, visszavonhatja hozzájárulását az itt felsorolt e-mail cím feldolgozásához vagy írásban a székhelyének címére.

Személyes adatok feldolgozása

Lássuk, hogy a TURER s.r.o. feldolgozza a következő személyes adatokat / személyes adatok kategóriáit, beleértve a létrehozott jogcímeket, célokat és feldolgozási időt a feldolgozási tevékenységek egyedi nyilvántartásaihoz.

Kategória: Üzleti adatok

Vásárlói adatok szükségesek a megrendelések feldolgozásához

E-shop megrendelés

 

Az adatokat egy másik személytől szereztük be

Nem

TA feljegyzés tartalmazza a kisebb személyekkel kapcsolatos információkat

Nem

 

Jogi cím

A szerződés teljesítése

Personal data

Cím (személyes adatok), bankszámlaszám (személyes adatok), személyi azonosító szám (DIČ), személyes cím, személyes cím, személyes cím, személyes cím, mező)

Purpose of processing

Elektronikus megrendelés az eshopban

Processing time

6 évvel az utolsó rekordból

Processors

Külső könyvelő, IS szolgáltató

Beneficiaries

futárszolgálat

 

Számla

 

Az adatokat egy másik személytől szereztük be

Nem

TA feljegyzés tartalmazza a kisebb személyekkel kapcsolatos információkat

Nem

 

Export a raktárból

 

Az adatokat egy másik személytől szereztük be

Nem

TA feljegyzés tartalmazza a kisebb személyekkel kapcsolatos információkat

Nem

 

Személyes adatok harmadik országokba történő továbbítása Nem történik meg a személyes adatok harmadik országbeli közvetítõkre vagy más címzettekre történõ továbbítása.

 

Az adatvédelmi politikát rendszeresen felülvizsgálják, és szükség esetén frissítik. Az Adatvédelmi irányelv legfrissebb módosítása 2018. május 22-én, kedden történt.

7. Használati jogok,bíróság helye

Ezekre, az általános szállítási és kereskedői feltételekre,a EU-ban érvényes jogszabályok vonatkoznak.

Általános használati utasítások a vonóhorog helyes felszereléséhez

A vonóhorog használatakor vegye figyelembe a gyártó által megadott adatok,ilyen pl. a maximális terhelés,maximális függőleges terhelés.Ezek az adatok mérvadóak és nem szabad túllépni őket.

D-ÉRTÉK KÉPLETE utánfutó terhelés(kg) x jármű össztömege(kg) x 9.81 = D (kN)
utánfutó terhelés(kg) + jármű össztömege kg) 1000

A vonóhorog olyan utánfutók vontatására tervezett,amelyek rendelkeznek a vonógömbre kapcsolható kapcsolófejjel, Szintén engedélyezett,a vonóhoroghoz kapcsolható szabványozott hordozók (pl. kerékpárhordozó) használata. Egyéb célra való felhasználás tilos.A vonóhorog használata a közúti szabályoknak megfelelően történik. Vonóhorog használatakor megváltozik a jármű vezethetősége. A vonóhorog használatakor figyelembe kell venni a gyártó által megadott használati utasítást.. A járműgyártó által meghatározott rögzítési pontokhoz tartsuk magunkat.Szerelési és üzemeltetési utasításokat ajánlott a gépkocsi papírjaihoz csatolni.

Szerelési információk

A vonóhorog biztonsági berendezés,ennek felszerelését csakis szakértő végezheti .Tilos bármilyen változtatást végezni a vonóhorgon.A vál­toztatások minden esetben a működési engedély elvesztéséhez vezetnek.. Tisztítsa meg a karosszériát és furatokat kenje be rozsdavédő festékkel. Ajánlott a gépkocsikhoz szakszerűen fejlesztett elektorszettek használata. Univerzális Elektroszett szerelése elött gyözodjön meg gépkocsigyártó­jánál,. hogy a telepítés nem károsítja e az elektromos áramköröket a járműjében.

Tetőcsomagtartót kizárólag a használati utasítás alapján szerelje fel. Kifejezetten tilos a tetőcsomagtartó talpalja és a gépkocsi teteje közé bármilyen idegen tárgyat helyezni,amely nem az eredeti csomagolás része.A tetőcso­magtartót csak az adott gépkocsi típusra használható Menet közben ajánlatos a leellenőrizni rögzítő csavarokat. Abban az esetben, ha a tetőcsomagtartó nem passzol az ön gépkocsijára,tilos használatba helyezni.

Operatív információk

Vonóhorog: A vonóhorog összes rögzítési csavarját az előírt nyomatékkal húzza meg és kb. 1000 km megtétele után (utánfutóval) újra ellenőrizze le. A vonógömböt tartsa tisztán és erre megfelelő kenőanyaggal kenegesse. Önzáró stabilizátorok esetén távolítsa el a kenőanyagot a vonógömbről. Tartsa be a használati utasításokban leírt információkat. Ha a vonógömb valamelyik részének az átmérője egyenlő vagy kisebb lesz mint 49 mm (kopás által),biztonsági okokból ne használja tovább a vonóhorgot.

Tetőcsomagtartók: A tetőcsomagtartók használata növelheti a gépkocsija fogyasztását. A tetőcsomagtartó használata közben hallható zúgás nem indokolja a reklamációt. Ez a zùgàs a megnövekedett légellenállás követkztében jön létre ès függ a gépkocsi aerodinamikai formàjàtòl.

A jelen szöveget tilos lemásolni,közzé­tenni vagy bármilyen formában terjeszteni,az TURER s.r.o. kifejezett engedélye nélkül.