Általános üzleti feltételek

ELSA GROUP SK s.r.o. általános üzleti feltételei

1.Általános szállítási feltételek

Az árut az “tazargroup.hu” e-shopon keresztül rendeli,E-mailen vagy telefonon keresztül. Telefonos megrendelés esetén visszaküldés nem reklamálható A megrendelt árut,(ha raktáron van) a megrendelést követő napon kiszállítjuk,hacsak nem állapodtunk meg másképp a vásárlóval.Olyan termék esetén,amelyik nincs raktáron,az ügyfelet telefonon vagy faxon keresztül értesítjük a szállítás időpontjáról. A kiszállítás a Pozsony,Stará Vajnorská 37 címről történik. Az áruk szállítása, az elérhetőségük szerint a vevő felelősségére és kockázatára történik.

Az árutért személyesen is eljöhet,minden munkanapon 8:00-tól 17:00-ig

A megrendelt és kézbesített árut nem lehet a vevő egyoldalú akaratánál fogva,visszaküldeni vagy lecserélni A terméken levő címkéket tilos megrongálni és torzítani és aztán a megrongált és manipulált terméket tovább értékesíteni.

A vonóhorgok alapvetően 7-pólusos elektorszettel vannak ellátva,melynek ára hozzá adódik a vonóhorog árához. CanBus-os és Check Controlos elektorszettek külön rendelhetőek. A tetőcsomagtartók csak mint teljes szett szállíthatók,magyar vagy képes szerelési utasítással.

Elállás az adásvételi szerződéstől a vevő által

A vevőnek,aki a jogszabályok keretén belül nem a saját magánvállalkozói érdekei végett vásárolja a terméke.jogában áll felmondani a vételi szerződést az átvételtől számított 14 naptári napon belül a megkötött szerződéstől indoklás nélkül elállhat. A vásárló az elállási jogát megtalálja a http://www.olcsocsomagtarto.hu/…tetelek.html

Eljárás az szerződés lemondása esetén

Abban az esetben ha a szerződést törlik az érvényességétől kezdve,akkor a szolgáltató a vevőnek és a vevő a szolgáltatónak visszaadja vagy megtéríti a kölcsönösen elfogadott feltételeket.

Az ügyfél visszaléphet a szerződéstől úgy, hogy erről értesíti a szolgáltatót elektronikusan az e-mail info@tazargroup.hu címre.

Szerződés bontás esetén szükséges megadni a megrendelési számot és a vételi dátumot és felmutatni az eredeti vásárlási bizonylatot, E dokumentumok nélkül a reklamáció érvénytelen!

Ha az ügyfél már megkapta és átvette az árut,akkor az árut visszaküldheti a szolgáltató működési helyére,ahol a szolgáltató azonnal ellenőrzi a visszaküldött termék állapotát. Abban az esetben ha az árut a szolgáltató nem kifogástalan állapotban és nem eredeti csomagolásban kapja vissza,a vevő köteles megtéríteni a keletkező károkat és az áru újra forgalmazhatóvá tevésével járó költségeket ( pl. hiányzó alkatrészek, sérült áru stb.).

A vételi szerződés felmondása esetén a vállalkozó köteles az ügyfélnek visszafizetni a vételárat vagy annak egy részét.

Az árut ajánlva és bebiztosítva küldje vissza,mivel hogy nem garantálhatjuk az áru postai úton való kézbesítését.Az árut ne küldje utánvételre.

Tilos az árun levő címkét rongálni vagy eltorzítani és ezt az árut ilyen állapotban értékesíteni.

A "www.tazargroup.hu honlapon keresztül történő megrendelés esetén a megrendelő elfogadja az általános üzleti feltételeket.

2.Díjszabási feltételek

A kiskereskedői árak már tartalmazzák az áfát , ez nem tartalmazza a szállítási költségeket és a eladó által megadott árlista szerint változhat és ezek érvényesek a szállítás időpontjáig és az eladó előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak­.A kereskedő az eladási árakból nem nyújt további kedvezményeket. Abban az esetben, ha megnő az eladó alapköltség (pl. beszerzési ár, az adókulcsok, szállítási díjak, valuta árfolyam),az eladó jogosult a megállapított áremelésre.Abban az esetben, ha van előleg,ez az összeg beleszámítódik a vételárba.

3. Fizetési feltételek

A fizetés történhet készpénzben, utánvétellel vagy banki átutalással előre. Kiskereskedők határozatlan futamidejű számlára nem fizethetnek. Céges számlaigényüket kérjük, hogy jelezzék előre, mivel ezen számlák kiállításához szükségünk van az Önök adószámára és a cégük ellenőrzésére is (adószámuk érvényességének az ellenőrzésére a központi adatbázisban).

4. Kizárólagos tulajdon

Eladó a termékre fenntartja tulajdonjogát mindaddig, amíg a termék kifizetésre nem kerül a vevő által, beleértve a járulékos költségeket is.A leszállítást követően keletkezett kár a vevőre hárul.

5. Jótállás

A vevő köteles a kézbesítésnél ellenőrizni az áru állapotát!!Kár vagy hiányzó alkatrész esetén a vevő kitölti a futárnál levő szállítási nyomtatványt és ezt a megerősítés érdekében ajánlva elküldi a szállítótársa­ságnak. A vevő köteles elküldeni a felül említett ajánlott levélmásolatát az eladónak.A kéz­besítési reklamáció csak akkor fogadható el, ha ezt a vevö írásos formában és a kézbesítés után 5 napon belül teszi meg.

Nem megfelelő használat,túl­terhelés eredményeként keletkezett károkért a vevö nem vállal felelőseget. Vevő köteles a felhasználót ezekről a feltételekről tájékoztatni. A terméken történő, gyártó által nem jóváhagyott változtatások eredményeként keletkezett károkért az eladó nem vállal felelőseget.

A kártérítés csak az adásvételi szerződésben szereplő termékre vonatkozik.

Az összes általunk szállított alkatrészt,amelyek a szereléshez nélkülözhetetle­nek,figyelmesen ellenőrizze le.A vonóhorog csak a meghatározott gépkocsikon használható.

Felszerelt vonóhorgot vagy tetőcsomagtartótt nem lehetséges visszaadni.Termék visszaadása csak közös megegyezés alapján lehetséges, ,a szállítási költségeket a vevő állja. Ilyen esetben a vevőnek jogában áll kezelési költséget kérnie,melynek értéke 10% A termék árából. Jótállási idő 24 hónap.

6. Adatkezelés

Az összes szállítást elektromos adatfeldolgozás segítségével tartjuk nyilván.A vevö beleegyezik azonosítói adatainak felhasználásába, a vevő szükségletének megfelelő.

7. Használati jogok,bíróság helye

Ezekre, az általános szállítási és kereskedői feltételekre,a EU-ban érvényes jogszabályok vonatkoznak.

Általános használati utasítások a vonóhorog helyes felszereléséhez

A vonóhorog használatakor vegye figyelembe a gyártó által megadott adatok,ilyen pl. a maximális terhelés,maximális függőleges terhelés.Ezek az adatok mérvadóak és nem szabad túllépni őket.

D-ÉRTÉK KÉPLETE utánfutó terhelés(kg) x jármű össztömege(kg) x 9.81 = D (kN)
utánfutó terhelés(kg) + jármű össztömege kg) 1000

A vonóhorog olyan utánfutók vontatására tervezett,amelyek rendelkeznek a vonógömbre kapcsolható kapcsolófejjel, Szintén engedélyezett,a vonóhoroghoz kapcsolható szabványozott hordozók (pl. kerékpárhordozó) használata. Egyéb célra való felhasználás tilos.A vonóhorog használata a közúti szabályoknak megfelelően történik. Vonóhorog használatakor megváltozik a jármű vezethetősége. A vonóhorog használatakor figyelembe kell venni a gyártó által megadott használati utasítást.. A járműgyártó által meghatározott rögzítési pontokhoz tartsuk magunkat.Szerelési és üzemeltetési utasításokat ajánlott a gépkocsi papírjaihoz csatolni.

Szerelési információk

A vonóhorog biztonsági berendezés,ennek felszerelését csakis szakértő végezheti .Tilos bármilyen változtatást végezni a vonóhorgon.A vál­toztatások minden esetben a működési engedély elvesztéséhez vezetnek.. Tisztítsa meg a karosszériát és furatokat kenje be rozsdavédő festékkel. Ajánlott a gépkocsikhoz szakszerűen fejlesztett elektorszettek használata. Univerzális Elektroszett szerelése elött gyözodjön meg gépkocsigyártó­jánál,. hogy a telepítés nem károsítja e az elektromos áramköröket a járműjében.

Tetőcsomagtartót kizárólag a használati utasítás alapján szerelje fel. Kifejezetten tilos a tetőcsomagtartó talpalja és a gépkocsi teteje közé bármilyen idegen tárgyat helyezni,amely nem az eredeti csomagolás része.A tetőcso­magtartót csak az adott gépkocsi típusra használható Menet közben ajánlatos a leellenőrizni rögzítő csavarokat. Abban az esetben, ha a tetőcsomagtartó nem passzol az ön gépkocsijára,tilos használatba helyezni.

Operatív információk

Vonóhorog: A vonóhorog összes rögzítési csavarját az előírt nyomatékkal húzza meg és kb. 1000 km megtétele után (utánfutóval) újra ellenőrizze le. A vonógömböt tartsa tisztán és erre megfelelő kenőanyaggal kenegesse. Önzáró stabilizátorok esetén távolítsa el a kenőanyagot a vonógömbről. Tartsa be a használati utasításokban leírt információkat. Ha a vonógömb valamelyik részének az átmérője egyenlő vagy kisebb lesz mint 49 mm (kopás által),biztonsági okokból ne használja tovább a vonóhorgot.

Tetőcsomagtartók: A tetőcsomagtartók használata növelheti a gépkocsija fogyasztását. A tetőcsomagtartó használata közben hallható zúgás nem indokolja a reklamációt. Ez a zùgàs a megnövekedett légellenállás követkztében jön létre ès függ a gépkocsi aerodinamikai formàjàtòl.

A jelen szöveget tilos lemásolni,közzé­tenni vagy bármilyen formában terjeszteni,az TAZAR GROUP s.r.o. kifejezett engedélye nélkül.